Resipi Milo Ais Terbaik Yaw Aw Aw !

Assalamualaikum ! Selamat tengah hari ! Bertemu lagi anda bersama Chef Ding Dang dalam rancangan Masak Masak Kejadah Sengal Zone ! Hari ni saya selaku pemegang amanah Chef Chef antara Nigeria dengan ini nak bagi resipi SPECIAL kat you alls ! Uhuk uhuk.. ( Menepis bulu mata lentik masuk mata )





Resipi kita hari ni adalah Milo Ais Yaw Aw Aw ! Sebut Yaw Aw Aw tu mulut kena kasi muncong sampai ke dahi jiran sebelah ohkeh? Kalau tak muncung,  mandrum mandrim dia tak menjadi.. Resipi ni sesuai diamalkan ketika fajar menyingsing, ketika matahari di ufuk kiri dan jugak majlis majlis berkhatan.. Okeh, tanpa membuang masa jom tengok bahan bahan untuk resipi terbaik ini..





Resipi Milo Ais Yaw Aw Aw ! 






Bahan bahan nya ..


18 Sudu besar gedabak Milo.
5 kati Susu pekat manis 
Secubit gula / Semanis kurma
1 Gelas free Fresh n White.
Sudu anti berkarat / Stainless steel iron man.
Air yang HOT stuff..
Ais batu dari Antartika..






Cara penyediaan ..


Masukkan 3/5 kati susu pekat manis kedalam gelas free tu...


Kemudian renjis renjis dipilis gula secukup rasa.
.
Lepas tu, korang tuang air yang hot tu separuh je kedalam gelas sambil korang shoot gambar diri sendirik.. Wajib pose secara gedik gedik santai tau..


Setelah itu, masukkan sedikit demi sedikit Milo sambil menyebut Aw Aw Aw Yaw dan kacau sehingga diri kamu merasakan gegaran ala ala goyang gerudi.. Jangan lupa dik non, tinggalkan sikit milo tu untuk 
gerakan penyudah ( smackdown ) nanti tauuu... 


Lepas itu, masukkan beberapa ketoi Ais Antartika tersebut dengan penuh lemah gemalai..


Last sekali, taburkan baki milo tu sambil cakap 
" If you smellllllllllllllll... What the ____ is cooking !!" 

* Sila isi nama anda ye ! 
sambil guling guling dari dapur ke ruang tamu..


Maka siaplah resipi Milo Ais Yaw Aw Aw ! 








So. Apa tunggu lagi, jangan segan silu untuk mencuba okeh ! Hehe..






Koyok Ditempek : Hoho.. Aku lebih prefer Milo ais kat mamak dari kat kedai melayu.. Lebih pekat woo ! :D




0 komentar:

Posting Komentar

Trackbacks/Pingbacks

Archive Post